Латунна табличка для ЕСТА Холдинг

Якщо Ви гуляєте по Андріївському узвозу, зверніть увагу на латунну табличку яка закріплена на сходах, що ведуть на Замкову Гору (історична назва Хорвіца), табличку виготовили саме ми, на замовлення ЕСТА Холдинг входить до групи компаній Рината Ахметова, яка проводила комплексні реставраційні роботи у 2012 році .

Кожен раз, опиняючись в цьому місці, дивуюся тому, що табличка все ще на місці і радує око, власне як і сама сходи :) адже табличка зроблена не з якогось чермета, а з латуні. І вже коли пишу цю статтю, приділю буквально кілька слів технології виробництв латунних табличок, можливо це буде цікаво, особливо тим хто планує замовити щось подібне або таку ж табличку.

Розмір фасадних табличок часто не маленький, тому у виробництві, виготовленні металевих табличок застосовуємо партальние верстати, що дозволяє рівномірно і качетсвенно обробляти всю площу металевої таблички, в даному випадку, за основу була взята латунь товщиною 6 мм. розміром 600 х 600 мм. Заніеженіе - посадочне місце під накладні букви зробили через трафарет методом травлення, потім, всю площу латунного листа тонували патиною. Металеві букви фрезерувати на координатному верстаті, так само з латуні товщиною 6 мм. закріплюючи кожну металевими штифтами. Кріплення таблички до поручнів сходів надійно фіксували аргонної зварюванням.